Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemisesta

Asetus maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemista koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta 3.4.1987/364 (SopS 19/1987)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Pariisissa 23 päivänä marraskuuta 1972 tehty maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemista koskeva yleissopimus, jonka eräät määräykset eduskunta on hyväksynyt 5 päivänä joulukuuta 1986, jonka tasavallan presidentti on ratifioinut 13 päivänä helmikuuta 1987 ja jota koskeva ratifioimiskirja on talletettu Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestöjen pääjohtajan huostaan 4 päivänä maaliskuuta 1987, tulee voimaan 4 päivänä kesäkuuta 1987 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Suomen kulttuuri- ja luonnonperintöön kuuluvien kohteiden esittämisestä yleissopimuksen 11 artiklan 2 kappaleessa tarkoitettuun maailmanperintöluetteloon otettavaksi päättävät toimialojensa osalta opetusministeriö ja ympäristöministeriö. (SopS 3/2005)

3 §

Tarkempia määräyksiä tämän asetuksen täytäntöönpanosta antaa valtioneuvosto.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 4 päivänä kesäkuuta 1987.

Muutossäädösten voimaantulo ja soveltaminen:

21.1.2005/9 (SopS 3/2005):

Tämä asetus tulee voimaan 27 päivänä tammikuuta 2005.

Yleissopimus maailman kulttuuri- ja luonnonperinnön suojelemisesta

Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön yleiskokous, kokoontuneena 17. istuntoonsa Pariisissa 17 päivästä lokakuuta 21 päivään marraskuuta 1972,

toteaa, että kulttuuriperintöön ja luonnonperintöön kohdistuu kasvava tuhoutumisen uhka, mikä johtuu tavanomaisten rappeuttavien tekijöiden lisäksi myös sellais...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.