Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Tieliikennettä koskeva yleissopimus

Asetus tieliikennettä koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta 21.3.1986/244 (SopS 30/1986)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Wienissä 8 päivänä marraskuuta 1968 tehty tieliikennettä koskeva yleissopimus, jonka tasavallan presidentti on ratifioinut 15 päivänä helmikuuta 1985 ja jota koskeva ratifioimiskirja on talletettu Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin huostaan 1 päivänä huhtikuuta 1985, tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1986 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Yleissopimuksen ratifioinnin yhteydessä Suomi on tehnyt seuraavat varaumat:

1. Varauma yleissopimuksen 11 artiklan 1 kohdan a)-alakohtaan (Ohittaminen). Suomi varaa oikeuden säätää Suomen laissa, että polkupyöräilijä ja mopoilija saavat aina ohittaa muun ajoneuvon kuin polkupyörän tai mopon oikealta.

2. Varauma yleissopimuksen 18 artiklan 2 ja 3 kohtaan (Väistämisvelvollisuus). Suomi varaa oikeuden säätää Suomen laissa, että jokaisen polulta tai tilustieltä muunlaiselle tielle tai tiehen rajoittuvalta kiinteistöltä tielle tulevan kuljettajan on väistettävä kaikkea tällä tiellä kulkevaa liikennettä.

3. Varauma yleissopimuksen 33 artiklan 1 kohdan c)- ja d)-alakohtaan (Kauko- ja lähivalojen käyttö). Suomi varaa oikeuden säätää Suomen laissa, että moottorikäyttöisessä ajoneuvossa on taajaman ulkopuolella ajettaessa aina käytettävä kaukovaloja tai lähivaloja. Jokaisessa ajoneuvossa on käytettävä kaukovaloja tai lähivaloja, kun ajetaan pimeässä tai hämärässä tai kun näkyvyys on riittämätön sään vuoksi tai muusta syystä. Sumuvaloja saa käyttää vain sumussa tai kovassa sateessa tai lumisateessa. ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.