Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Sopimus pelastuspalveluyhteistyöstä Suomen ja Norjan raja-alueella

Asetus Norjan kanssa pelastuspalveluyhteistyöstä Suomen ja Norjan raja-alueella tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta 11.2.1986/133 (SopS 17/1986)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Helsingissä 16 päivänä tammikuuta 1986 tehty Suomen ja Norjan välinen sopimus pelastuspalveluyhteistyöstä Suomen ja Norjan raja-alueella, jonka tasavallan presidentti on hyväksynyt 11 päivänä helmikuuta 1986, tulee voimaan 13 päivänä maaliskuuta 1986 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Tämä asetus tulee voimaan 13 päivänä maaliskuuta 1986.

Sopimus pelastuspalveluyhteistyöstä Suomen ja Norjan raja-alueella

Suomen ja Norjan hallitukset,

jotka pyrkivät parantamaan pelastuspalvelua molempien valtioiden välisellä raja-alueella,

ovat sopineet seuraavasta:

1 artikla

Mikäli henkilö Suomessa tai Norjassa on joutunut tai hänen epäillään joutuneen hätätilanteeseen näiden valtioiden välisellä raja-alueella, etsintä- ja pelastustoiminta voidaan tarvittaessa tämän sopimuksen määräysten mukaisesti ulottaa myös toisen valtion alueelle sen jälkeen kun siitä on tehty ilmoitus. Suomessa nimismies ja Norjassa poliisimestari antaa tämän ilmoituksen vastaavalle toisen valtion viranomaiselle.

Etsintä- ja pelastustoiminta tulee suorittaa pääsääntöisesti omin voimavaroin. Mikäli tähän toimintaan tarvitaan henkilöstöä tai muuta apua toisesta valtiosta, asianomainen viranomainen voi sitä pyytää toisen valtion viranomaiselta. Asianomainen sen valtion viranomainen, jossa etsintä- tai pelastustoimintaa suoritetaan, voi milloin tahansa ilmoittaa ottavansa itselleen toiminnan johdon, mikäli...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.