Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Keskinäistä oikeusapua rikosasioissa koskeva eurooppalainen yleissopimus

Laki keskinäistä oikeusapua rikosasioissa koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä sekä Suomen ja ulkomaan viranomaisen keskinäisestä oikeusavusta rikosasioissa eräissä tapauksissa 23.5.1980/284 v. 1981 (SopS 29/1981)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Strasbourgissa 20 päivänä huhtikuuta 1959 tehdyn keskinäistä oikeusapua rikosasioissa koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen, seuraavassa yleissopimus, määräykset ovat, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin niistä on sovittu.

2 §

Suomen viranomainen antaa ulkomaan oikeusviranomaiselle oikeusapua rikosasioissa ja Suomen oikeusviranomainen pyytää sitä ulkomaan viranomaiselta niin kuin yleissopimuksessa määrätään.

Oikeusavun antamisesta rikosasioissa sellaisen valtion viranomaiselle, joka ei ole yleissopimuksen osapuoli, sekä oikeusavun pyytämisestä sellaisen valtion viranomaiselta on voimassa, mitä siitä on erikseen säädetty.

3 §

Ulkomaan oikeusviranomaisen oikeusapua koskeva pyyntö toimitetaan suoraan oikeusministeriölle.

Suomen oikeusviranomaisen pyyntö oikeusavun antamisesta on lähetettävä ulkomaan viranomaiselle oikeusministeriön välityksellä.

4 §

Jos ulkomaan oikeusviranomaisen tekemä, oikeusapua rikosasiassa koskeva pyyntö ei ole yleissopimuksen tai siihen tehtyjen varaumien tai selitysten mukainen, on oikeusministeriön evättävä pyyntö ja ilmoitettava siitä oikeusapua pyytäneelle ulkomaan viranomaiselle.

Milloin oikeusministeriö havaitsee, ettei Suomen oikeusviranomaisen pyytämää oikeusapua rikosasiassa voida yleissopimuksen tai siihen teht...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.