Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Maksutonta oikeudenkäyntiä tarkoittavien hakemusten toimittamista koskeva eurooppalainen sopimus

Asetus maksutonta oikeudenkäyntiä tarkoittavien hakemusten toimittamista koskevan eurooppalaisen sopimuksen voimaansaattamisesta 18.7.1980/565 (SopS 42/1980)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Strasbourgissa 27 päivänä tammikuuta 1977 tehty maksutonta oikeudenkäyntiä tarkoittavien hakemusten toimittamista koskeva eurooppalainen sopimus, johon liittymisestä tasavallan presidentti on 18 päivänä huhtikuuta 1980 päättänyt ja jota koskeva Suomen liittymiskirja on 26 päivänä kesäkuuta 1980 talletettu Euroopan neuvoston pääsihteerin huostaan, tulee Suomen osalta voimaan 27 päivänä heinäkuuta 1980 niin kuin siitä on sovittu.

2 §

Suomessa oikeusministeriö on sopimuksen 2 artiklassa tarkoitettu lähtevä viranomainen ja sanotussa artiklassa tarkoitettu vastaanottava keskusviranomainen.

3 §

Suomi ei sovella sopimuksen 6 artiklan 1 kappaleen b kohdassa olevia määräyksiä siltä osin kuin ne koskevat ranskan kielellä laadittuja tai tälle kielelle käännettyjä asiakirjoja.

Maksutonta oikeudenkäyntiä tarkoittavien hakemusten toimittamista koskeva eurooppalainen sopimus

Sopimukseen kohdistuvat muutokset ja ilmoitukset:

SopS 137–138/2004

Tämän sopimuksen allekirjoittaneet Euroopan neuvoston jäsenvaltiot,

ottaen huomioon, että Euroopan neuvoston tarkoituksena on aikaansaada entistä suurempi yhtenäisyys jäsentensä kesken;

ottaen huomioon, että on suotavaa poistaa siviiliprosessia koskevat nykyiset taloudelliset esteet ja helpottaa heikossa taloudellisessa asemassa olevien henkilöiden mahdollisuuksia toteuttaa oikeuksiaan jäsenvaltioissa;

uskoen että sopivan järje...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.