Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus tavaran kansainvälisessä tiekuljetuksessa käytettävästä rahtisopimuksesta (CMR)

Laki tavaran kansainvälisessä tiekuljetuksessa käytettävästä rahtisopimuksesta Genévessä 19 päivänä toukokuuta 1956 tehdyn yleissopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä ja sanotun yleissopimuksen soveltamisesta 1.6.1973/677 (SopS 48/1973)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Genévessä 19 päivänä toukokuuta 1956 tavaran kansainvälisessä tiekuljetuksessa käytettävästä rahtisopimuksesta tehdyn yleissopimuksen määräykset ovat, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin niistä on sovittu.

Yleissopimusta sovellettaessa on lisäksi noudatettava, mitä jäljempänä säädetään.

2 §

Asetuksella voidaan, sitten kun asiasta on sovittu vieraan valtion kanssa ja edellyttäen vastavuoroisuutta, säätää, että tavaran tiekuljetukseen Suomen ja tuon valtion välisessä paikallisessa rajaliikenteessä ei sovelleta yleissopimusta tai että sitä sovelletaan vain osaksi.

3 §

Rahtikirjassa, joka tehdään Suomessa, saavat rahdinkuljettajan ja lähettäjän allekirjoitukset olla painettuja. Leimaa saadaan käyttää allekirjoituksen sijasta.

4 §

Yleissopimuksen 16 artiklan 3 kappaleessa tarkoitetussa tapauksessa Suomessa olevan tavaran myynti on suoritettava julkisella huutokaupalla tai, ellei tämä sopivasti käy päinsä, muulla tavarasta määräämään oikeutetun edut turvaavalla tavalla. Rahdinkuljettajan on mikäli mahdollista hyvissä ajoin ilmoitettava myynnin aika ja paikka sille, jolla on oikeus määrätä tavarasta.

5 §

Sovellettaessa yleissopimuksen 29 artiklaa ja 32 artiklan 1 kappaletta törkeä huolimattomuus on rinnastettava tahallisuuteen.

6 §

Kannetta, joka yleissopimuksen 31...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.