Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskeva eurooppalainen yleissopimus

Asetus rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen voimaansaattamisesta 5.8.1971/640 (SopS 32/1971)

Ulkoasiainministerin esittelystä säädetään:

1 §

Sitten kun tasavallan presidentti on 12 päivänä helmikuuta 1971 päättänyt, että Suomi liittyy Pariisissa 13 päivänä joulukuuta 1957 tehtyyn rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskevaan eurooppalaiseen yleissopimukseen, ja Suomen liittymiskirja on 12 päivänä toukokuuta 1971 talletettu, säädetään, että sanottu yleissopimus tulee Suomen osalta voimaan 10 päivänä elokuuta 1971 niin kuin siitä on sovittu, ottaen kuitenkin huomioon 2 §:ssä mainitut varaumat ja 3 §:ssä mainitun selityksen.

2 § (SopS 28/2002)

Suomi on tehnyt yleissopimukseen liittyessä seuraavat varaumat:

1 artikla

Suomi varaa itselleen oikeuden suostuessaan rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskevaan pyyntöön määrätä, ettei luovutettua saa panna kysymyksessä olevasta rikoksesta syytteeseen tuomioistuimessa, jolle on annettu valta vain tilapäisesti tai erityisissä poikkeusoloissa tuomita sellaisissa asioissa. Luovuttamispyyntö voidaan evätä, kun luovuttamista pyydetään sanotunlaisen tuomioistuimen antaman tuomion täytäntöönpanoa varten.

Suomi varaa itselleen myös oikeuden evätä luovuttamispyynnön, jos luovuttaminen asianomaisen henkilön ikään, terveydentilaan tai muihin henkilökohtaisiin seikkoihin katsoen taikka erityisiin olosuhteisiin nähden olisi inhimillisistä syistä kohtuutonta.

3 artiklan 3 kohta

Suomi varaa itselleen oikeuden pitää 3 artiklan 3 kohdassa mainittua tekoa, mikäli se on tapahtunut avoimes...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.