Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Yleissopimus rikoksista ja eräistä muista teoista ilma-aluksissa

Asetus rikoksia ja eräitä muita tekoja ilma-aluksissa koskevan yleissopimuksen voimaansaattamisesta 11.6.1971/477 (SopS 22/1971)

Sitten kun tasavallan presidentti on ratifioinut Tokiossa 14 päivänä syyskuuta 1963 tehdyn rikoksia ja eräitä muita tekoja ilma-aluksissa koskevan yleissopimuksen ja Suomen ratifioimiskirja talletettu 2 päivänä huhtikuuta 1971 Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön huostaan ja yleissopimus tullut kansainvälisesti voimaan 4 päivänä joulukuuta 1969, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että sanottu yleissopimus tulee Suomen osalta voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1971 niin kuin siitä on sovittu.

Yleissopimus rikoksista ja eräistä muista teoista ilma-aluksissa

Sopimukseen kohdistuvat muutokset ja ilmoitukset:

SopS 54–55/2021

Tämän yleissopimuksen jäsenvaltiot ovat sopineet seuraavaa:

I luku

Yleissopimuksen sovellutusala

1 artikla

1. Tätä yleissopimusta sovelletaan:

a) rangaistaviin tekoihin,

b) tekoihin, jotka katsomatta siihen, ovatko ne rikoksia tai ei, vaarantavat ilma-aluksen tai siinä olevien henkilöiden tahi omaisuuden turvallisuuden tai saattavat sitä vaarantaa taikka vaarantavat hyvän järjestyksen tahi kurin ilmaaluksessa.

2. Jollei III luvun määräyksistä muuta johdu, tätä yleissopimusta sovelletaan rikoksiin tai muihin tekoihin, jotka on tehty sopimusvaltiossa rekisteröidyssä ilma-aluksessa, kun alus on lennolla tai aavan meren pinnalla tai maassa muulla alueella, Joka ei kuulu minkään valtion alueeseen.

3. Tätä yleissopimusta sovellettaessa:

a) ilma-aluksen katsotaan olevan lennolla siitä hetkestä lähtien, jolloin ilma-alukseen nousemisen jälkeen kaikk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.