Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskeva kansainvälinen yleissopimus

Asetus kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen voimaansaattamisesta 5.8.1970/544 (SopS 37/1970)

1 §

Sitten kun Eduskunta 16 päivänä kesäkuuta 1970 on hyväksynyt New Yorkissa 21 päivänä joulukuuta 1965 tehdyn kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan yleissopimuksen ne määräykset, jotka vaativat eduskunnan suostumuksen, tasavallan presidentti ratifioinut sopimuksen ja ratifioimiskirja talletettu 14 päivänä heinäkuuta 1970 Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin huostaan, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että mainittu sopimus on Suomen osalta voimassa niin kuin siitä on sovittu.

2 § (SopS 81/1994)

Suomi on antanut seuraavan selityksen, joka on talletettu 16 päivänä marraskuuta 1994 Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin huostaan: Suomen hallitus ilmoittaa 21 päivänä joulukuuta 1965 tehdyn kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen 14 artiklan mukaisesti, että Suomi tunnustaa rotusyrjinnän poistamista käsittelevän komitean kelpoisuuden vastaanottaa ja tutkia Suomen tuomiovallan piiriin kuuluvien yksityisten henkilöiden tai henkilöryhmien ilmoituksia, joissa väitetään Suomen loukanneen heidän sanotussa yleissopimuksessa vahvistettuja oikeuksiaan. Komitean ei tule ottaa käsiteltäväkseen yksityisen henkilön tai henkilöryhmän ilmoitusta, ellei se ole varmistanut, ettei samaa asiaa tutkita tai ole tutkittu jossakin toisessa kansainvälisessä tutkinta- tai sovittelumenettelyssä.

Muutossäädösten voimaantulo ja soveltaminen:

4.11.1994/949 (SopS 81/1994):

Tämä asetus tulee voimaan 16 päivänä m...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.