Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Sopimus ydinaseiden leviämisen estämisestä (ydinsulkusopimus)

Laki ydinaseiden leviämisen estämistä koskevan sopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä 24.1.1969/203 v. 1970 (SopS 10/1970)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Lontoossa, Moskovassa ja Washingtonissa 1 päivänä heinäkuuta 1968 allekirjoitettuun ydinaseiden leviämisen estämistä koskevaan sopimukseen sisältyvät määräykset ovat, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin niistä on sovittu.

Asetus ydinaseiden leviämisen estämistä koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta 11.3.1970/204 (SopS 11/1970)

Sitten kun Lontoossa, Moskovassa ja Washingtonissa 1 päivänä heinäkuuta 1968 tehdyn ydinaseiden leviämisen estämistä koskevan sopimuksen eräät määräykset on 24 päivänä tammikuuta 1969 annetulla lailla (203/70) hyväksytty, tasavallan presidentti ratifioinut sopimuksen ja Suomen ratifioimiskirja 5 päivänä helmikuuta 1969 talletettu Amerikan Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Pohjois-Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan sekä Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton hallitusten huostaan ja sopimus tullut kansainvälisesti voimaan 5 päivänä maaliskuuta 1970, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että sanottu sopimus on voimassa niin kuin siitä on sovittu.

Helsingissä 11 päivänä maaliskuuta 1970.

Sopimus ydinaseiden leviämisen estämisestä (ydinsulkusopimus)

Tämän sopimuksen solmivat valtiot, joita kutsutaan jäljempänä "sopimuksen osapuoliksi",

ottaen huomioon hävityksen, jonka ydinasesota aiheuttaisi koko ihmiskunnalle, ja tästä johtuvan tarpeen ryhtyä kaikkiin ponnistuksiin sellaisen sodan vaaran torjumiseksi ja ryhtyä toimenpiteisiin kansojen tur...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.