Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Suomen ja Amerikan Yhdysvaltain välinen eläkesopimus

Asetus Suomen ja Amerikan Yhdysvaltain välisen eläkesopimuksen voimaansaattamisesta 24.5.1968/327 (SopS 27/1968)

Sitten kun 7 ja 17 päivinä toukokuuta 1968 on noottienvaihdolla tehty Suomen ja Amerikan Yhdysvaltain välinen eläkesopimus, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että tämä eläkesopimus on voimassa niin kuin siitä on sovittu.

Suomen ja Amerikan Yhdysvaltain välinen eläkesopimus

Noottienvaihto

1.

Amerikan Yhdysvaltain suurlähettiläs ulkoasiainministeri Ahti Karjalaiselle

Helsinki 7 päivänä toukokuuta 1968

Teidän Ylhäisyytenne,

Minulla on kunnia viitata Amerikan Yhdysvaltain sosiaaliturvalakiin vuonna 1967 tehtyihin muutoksiin, jotka vaikuttavat Amerikan Yhdysvaltain Suomessa tai muualla Yhdysvaltain ulkopuolella asuville Suomen kansalaisille maksettaviin eläkkeisiin.

Jos Suomen hallitus antaa vakuutuksen siitä, että Suomen eri eläkejärjestelmien perusteella vanhuuden, eläkkeelle siirtymisen tai kuoleman johdosta maksettavia eläkkeitä sovelletaan ja maksetaan niihin muutoin oikeutetuille Amerikan kansalaisille riippumatta heidän asuinpaikastaan tai siitä miten kauan he ovat olleet poissa Suomesta, suostuu Amerikan Yhdysvaltain hallitus siihen, että Suomen eläketurvajärjestelmän katsotaan täyttävän Amerikan Yhdysvaltain Sosiaaliturvalain 202(t) (2) osastossa luetellut tunnusmerkit ja tämän mukaisesti, Amerikan Yhdysvaltain nykyisen lain mukaan, eivät sosiaaliturvalain 202(t) (1) osaston asettamat rajoitukset sovellu Suomen kansalaisiin.

Kun Teiltä on vastaanotettu vastausnootti, joka sisältää tällaisen vakuutuksen, katsotaan tämän nootin ja vastausnootin muodostavan näiden...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.