Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Suomen, Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan välinen sopimus elatusavun perimisestä pakkotoimin

Laki pohjoismaiden välisen elatusapusopimuksen eräiden määräysten hyväksymisestä sekä sopimuksen soveltamisesta 21.12.1962/702 (SopS 7/1963)

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Suomen, Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken elatusavun perimisestä pakkotoimin Oslossa 23 päivänä maaliskuuta 1962 tehtyyn sopimukseen sisältyvät määräykset olkoot, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa niin kuin niistä on sovittu.

2 §

Elatusapua edellä mainitun elatusapusopimuksen mukaan pakkotoimin perittäessä on noudatettava, mitä on säädetty Suomen tuomioistuimen lainvoimaisen tuomion täytäntöönpanosta tai, perimisen perustuessa kirjalliseen sitoumukseen, vastavaanlaisen tapauksen osalta on voimassa täällä tehdystä sopimuksesta.

3 §

Jos elatusapuun oikeutettu oleskelee Suomessa ja hän elatusapusopimuksen nojalla pyytää täytäntöönpanon toimittamista tässä maassa, voi hän tehdä esityksensä suoraan asianomaiselle ulosottomiehelle.

4 §

Kulujen korvaus, jota ulosmittauksessa ei voida saada elatusvelvolliselta perityksi, on suoritettava yleisistä varoista.

Asetus pohjoismaiden välisen elatusapusopimuksen voimaansaattamisesta 1.3.1963/117 (SopS 8/1963)

Sitten kun Suomen, Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken elatusavun perimisestä pakkotoimin Oslossa 23 päivänä maaliskuuta 1962 tehtyyn sopimukseen sisältyvät eräät määräykset on hyväksytty 21 päivänä joulukuuta 1962 annetulla lailla (702/62), sopimus on ratifioitu ja sopimuspuolten ratifioimiskirjat on talletettu Norjan ulkoasiainministeriöön, säädetään ulkoas...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.