Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Riita-asiain oikeudenkäyntiä koskeva sopimus

Asetus riita-asiain oikeudenkäyntiä koskevan sopimuksen voimaansaattamisesta 12.4.1957/169 (SopS 2/1957)

Sitten kun Haagissa 1 päivänä maaliskuuta 1954 tehty riita-asiain oikeudenkäyntiä koskeva sopimus on Suomen puolesta allekirjoitettu 17 päivänä syyskuuta 1956, sopimus ratifioitu ja ratifioimiskirja talletettu Alankomaiden ulkoasiainministeriöön 8 päivänä tammikuuta 1957, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että sanottu sopimus on voimassa niinkuin siitä on sovittu.

Riita-asiain oikeudenkäyntiä koskeva sopimus

Sopimukseen kohdistuvat muutokset ja ilmoitukset:

SopS 3/1957

Tämän sopimuksen allekirjoittajavaltiot,

haluten tehdä heinäkuun 17 päivänä 1905 päivättyyn riita-asiain oikeudenkäyntiä koskevaan sopimukseen käytännön tarpeellisiksi osoittamat parannukset,

ovat päättäneet tässä tarkoituksessa tehdä uuden sopimuksen ja ovat sopineet seuraavista määräyksistä:

I. Oikeudenkäynti- ja muiden asiakirjain tiedoksianto

1 artikla

Siviili- tai kauppaoikeudellisissa asioissa asiakirjain tiedoksianto ulkomailla oleskeleville henkilöille on sopimusvaltioissa tapahtuva esityksen perusteella, jonka tiedoksiantoa pyytäneen valtion konsuli tekee asianomaisen vieraan valtion määräämälle viranomaiselle. Esityksen, josta tulee käydä ilmi asiakirjan antanut viranomainen, asianosaisten nimi ja asema, vastaanottajan osoite sekä kysymyksessä olevan asiakirjan laatu, tulee olla laadittu sen viranomaisen kielellä, jolle esitys tehdään. Tämän viranomaisen tulee lähettää konsulille asiakirja, josta käy selville tiedoksiannon toimittaminen tai sen toimittamista kohdannut este.

Kaikki esityksestä aiheutuvat erimieli...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.