Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Maailman terveysjärjestön perussääntö

Asetus Maailman terveysjärjestön perussäännön sekä siihen liittyvän sopimuksen ja pöytäkirjan voimaansaattamisesta 8.10.1948/734 (SopS 26/1948)

Sitten kun Suomen puolesta on New Yorkissa pidetyssä kansainvälisessä terveyskonferenssissa 22 päivänä heinäkuuta 1946 allekirjoitettu Maailman terveysjärjestön perussääntö sekä siihen liittyvä mainitussa konferenssissa edustettuina olleiden hallitusten välinen sopimus ja Kansainvälistä terveystoimistoa koskeva pöytäkirja liitteineen ynnä mainittua konferenssia koskeva päättöasiakirja ja eduskunta on 11 päivänä huhtikuuta 1947 hyväksynyt edellä mainitun perussäännön, tasavallan presidentti sen ratifioinut 13 päivänä kesäkuuta 1947 ja perussäännön edellyttämä määrä valtioita siihen liittynyt, säädetään ulkoasiainministerin esittelystä, että Maailman terveysjärjestön perussääntö sekä edellä mainitut sopimus ja pöytäkirja liitteineen ovat voimassa niin kuin niistä on sovittu.

Maailman terveysjärjestön perussääntö

Sopimukseen kohdistuvat muutokset ja ilmoitukset:

SopS 25/1977

SopS 91/1994

SopS 60/2008

TÄHÄN PERUSSÄÄNTÖÖN osallistuvat valtiot julistavat, Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan mukaisesti, että kaikkien kansojen onni, sopusointuiset suhteet ja turvallisuus perustuvat seuraaviin periaatteisiin:

Terveys on täydellisen ruumiillisen, henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila eikä ainoastaan taudin tai raihnaisuuden puuttuminen.

Mahdollisimman hyvän terveydentilan omaaminen on jokaisen ihmisen perusoikeus rotuun, uskontoon, poliittisiin mielipiteisiin, taloudelliseen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta.

Kaikkien kansojen terveys on perusedellytys ra...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.