Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Avioliittoa, lapseksiottamista ja holhousta koskevia kansainvälis-yksityisoikeudellisia määräyksiä sisältävä, Suomen, Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken Tukholmassa 6 päivänä helmikuuta 1931 tehty sopimus sekä siihen liittyvät loppupöytäkirja ja Suomen ja Tanskan hallitusten välinen, 9 päivänä kesäkuuta 1931 käyty noottienvaihto

Laki Suomen, Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken Tukholmassa 6 päivänä helmikuuta 1931 tehdyn, avioliittoa, lapseksiottamista ja holhousta koskevia kansainvälis-yksityisoikeudellisia määräyksiä sisältävän sopimuksen hyväksymisestä sekä sanotun sopimuksen täytäntöönpanosta 31.12.1931/413

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään täten:

1 §

Suomen, Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken Tukholmassa 6 päivänä helmikuuta 1931 tehdyn, avioliittoa, lapseksiottamista ja holhousta koskevia kansainvälis-yksityisoikeudellisia määräyksiä sisältävän sopimuksen määräykset olkoot, mikäli ne kuuluvat lainsäädännön alaan, voimassa, niinkuin niistä on sovittu.

2 § (12.12.1969/901)

Edellä 1 §:ssä mainitun sopimuksen määräyksestä huolimatta älköön Suomen viranomainen vihkikö henkilöitä, joiden välinen avioliitto Suomen lain mukaan on kielletty sukulaisuuden takia.

3 §

Kun ulkoasiainministeriö on saanut ilmoituksen Suomen kansalaisen julistamisesta Islannissa, Norjassa, Ruotsissa tai Tanskassa holhottavaksi tai Suomen kansalaisen holhottavaksi julistamisen peruuttamisesta jossakin näistä valtioista, kuuluttakoon ministeriö siitä viipymättä sillä tavoin, kuin holhouslain 21 §:ssä sanotaan.

Muutossäädösten voimaantulo ja soveltaminen:

12.12.1969/901:

Tämä laki tulee tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1970.

Asetus Suomen, Islann...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.