Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry sopimukseen

Puutteelliset hakuehdot

Suomen ja Ruotsin välinen sopimus poroista rajaseuduilla

Suomen ja Ruotsin välinen sopimus poroista rajaseuduilla 15.1.1926/11

Suomi ratifioinut sopimuksen 23 päivänä joulukuuta 1925. Ratifioimisasiakirjat vaihdettiin Tukholmassa 5 päivänä tammikuuta 1926.

Sittenkuin Suomen ja Ruotsin määräämät valtuutetut ovat hallituksilleen jättäneet ehdotuksen molempien valtioiden väliseksi sopimukseksi rajaseuduilla olevia poroja koskevista määräyksistä, ovat Suomen Tasavallan Presidentti ja Hänen Majesteettinsa Ruotsin Kuningas päättäneet tehdä tätä asiaa koskevan sopimuksen ja sitä tarkoitusta varten valtuutetuikseen määränneet.

Suomen Tasavallan Presidentti:

Ulkoasiainministerin, lakitieteitten tohtori Karl Gustaf Idman’in, sekä

Hänen Majesteettinsa Ruotsin Kuningas:

väliaikaisen asiainhoitajansa Suomessa Arvid Gustaf Richert'in.

Esitettyään toisilleen oikeiksi ja asianmukaisiksi havaitut valtakirjansa ovat nämä valtuutetut sopineet seuraavasta sopimuksesta.

I luku.

Ruotsin lappalaisille eräässä tapauksessa myönnetystä luvasta muuttaa poroineen Suomen alueen kautta.

1 §.

Muuttaessaan vuosittain laiduntamisoikeuttaan käyttääkseen Tromsan lääniin (fylke) Norjaan, saavat Ruotsin lappalaiset alempana mainittuina aikoina käyttää seuraavia teitä Suomen alueen kautta, nimittäin

osaksi 28 päivästä huhtikuuta 30 päivään kesäkuuta sekä 1 päivästä syyskuuta 3 päivään lokakuuta tietä, joka, alkaen Keinovuopion seudulta Ruotsissa, kulkee Peeravaaran tunturin ohi sen itäistä taikka läntistä puolta sekä edelleen Ailakasjärven ohi Norjan rajalle Masselvaaran ja Tschjappisjaureen välisellä seudulla, ja ovat lappalaiset oikeutetut, mu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.