-
Valtiot ja alueet
- Afganistan
- Alankomaat
- Alankomaiden Antillit
- Albania
- Algeria
- Andorra
- Anguilla
- Antigua ja Barbuda
- Arabiemiirikunnat
- Arabiemiraattien liitto
- Argentiina
- Arktinen alue
- Armenia
- Aruba
- Australia
- Azerbaidzan
- Bahama
- Bahrain
- Barbados
- Belgia
- Belize
- Bermuda
- Bosnia-Hertsegovina
- Botswana
- Brasilia
- Brittiläiset Neitsytsaaret
- Bulgaria
- Caymansaaret
- Chile
- Costa Rica
- Dominica
- Egypti
- Espanja
- Etelä-Afrikka
- Etelä-Korea
- Etelä-Sudan
- Filippiinit
- Georgia
- Ghana
- Grenada
- Guernsey
- Indonesia
- Intia
- Irak
- Iran
- Irlanti
- Islanti
- Iso-Britannia
- Israel
- Italia
- Itä-Eurooppa
- Itävalta
- Jamaika
- Japani
- Jersey
- Jordania
- Kanada
- Karjala
- Kazakstan
- Kenia
- Keski-Afrikan tasavalta
- Keski-Eurooppa
- Kiina
- Kirgisia
- Kolumbia
- Kongo
- Kosovo
- Kreikka
- Kroatia
- Kypros
- Laos
- Latvia
- Libanon
- Liberia
- Libya
- Liechtenstein
- Liettua
- Luxemburg
- Makedonia
- Malesia
- Malta
- Mansaari
- Marokko
- Mauritius
- Meksiko
- Moldova
- Monaco
- Montenegro
- Montserrat
- Myanmar
- Nepal
- Niger
- Norja
- Norsunluurannikko
- Pakistan
- Panama
- Pohjois-Irlanti
- Pohjoismaat
- Portugali
- Puola
- Ranska
- Romania
- Ruotsi
- Saint Lucia
- Saint Vincent ja Grenadiinit
- Saksa
- Sambia
- Samoa
- San Marino
- Saudi-Arabia
- Serbia
- Seychellit
- Sierra Leone
- Singapore
- Slovakia
- Slovenia
- Somalia
- Sri Lanka
- Sudan
- Suomi
- Sveitsi
- Syyria
- Tadžikistan
- Tansania
- Tanska
- Thaimaa
- Tsekki
- Tunisia
- Turkki
- Turkmenistan
- Turks- ja Caicossaaret
- Ukraina
- Unkari
- Uruguay
- Uusi Seelanti
- Uzbekistan
- Valko-Venäjä
- Vanuatu
- Venäjä
- Vietnam
- Viro
- Yhdysvallat
Syyria
- Uutiset
15.9.2022 8.00
EIT:n suuri jaosto: Ranska rikkoi EIS 4. pöytäkirjan 3 artiklan 2 kohtaa hylättyään ranskalaisten äitien pyynnöt heidän tyttäriensä ja lastenlastensa kotiuttamiseksi Syyrian al-Holin pakolaisleiriltäValittajien tyttärien ja lastenlasten kotiuttamispyynnöt Syyriassa olleilta leireiltä oli hylätty ilman muodollista päätöstä tai oikeudellista valvontaa. Ranskan viranomaiset eivät olleet varmistaneet, etteivät perusteet olleet mielivaltaisia. EIT:n suuri jaosto katsoi keskiviikkona 14.9. antamassaan tuomiossa, että EIS 4. pöytäkirjan 3 artiklan 2 kohtaa oli rikottu.
- Uutiset
23.11.2020 9.30
Unionin tuomioistuin: Voiko asepalveluksesta Syyriassa kieltäytyneelle myöntää pakolaisasemanSaksan liittovaltion maahanmuutto- ja pakolaisvirasto oli myöntänyt turvapaikanhakijalle 11.4.2017 toissijaisen suojeluaseman mutta hylännyt hänen turvapaikkahakemuksensa sillä perusteella, ettei häneen itseensä ollut kohdistunut sellaista vainoa, joka olisi saanut hänet pakenemaan. Kyseisen viraston mukaan asianomaisen, joka on vain paennut sisällissotaa, ei tarvitse pelätä joutuvansa vainotuksi, jos hän palaa Syyriaan. Hänen pelkäämänsä vainon ja niiden vainon syiden, jotka voivat olla perusteena oikeudelle saada pakolaisasema, välillä ei missään tapauksessa ollut yhteyttä. Ennakkoratkaisua pyytänyt tuomioistuin totesi, ettei vakiintunutta kansallista oikeuskäytäntöä ole olemassa siltä osin kuin kyse on sellaisten syyrialaisten asevelvollisten tekemistä turvapaikkahakemuksista, jotka ovat paenneet maastaan välttääkseen asepalveluksen ja jotka voidaan tästä syystä panna syytteeseen tai joita voidaan rangaista, jos he palaavat kotimaahansa.
- Uutiset
7.5.2014 12.06
LakimiesUutiset: Interventio kansainvälisen oikeuden näkökulmastaSyyrian sekasorto on kestänyt jo vuosia. Kansainvälinen yhteisö ei kuitenkaan ole ryhtynyt interventioon, vaikka suojeluvastuun periaatteesta sovittiin aikoja sitten. Minkä takia?, LakimiesUutisissa kysytään. Turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten pitäisi pystyä pidättäytymään veto-oikeudestaan räikeissä ihmisoikeuksia uhkaavissa tapauksissa. Tässä tavoitteessa on epäonnistuttu: turvallisuusneuvoston rakenne on jumittanut päätöksenteon, koska Venäjä ja Kiina eivät puolla interventiota. Tilannetta ei voida ratkaista niin kauan kuin turvallisuusneuvoston kokoonpano on nykyisenlainen, emeritusprofessori Lauri Hannikainen sanoo.
- Uutiset
14.3.2014 10.30
Unionin yleinen tuomioistuin: Syyrian presidentin Bashar Al Assadin sisaren nimi voitiin merkitä Syyriaan kohdistettavien rajoittavien toimenpiteiden luetteloonUnionin yleinen tuomioistuin on hylännyt Bashar al-Assadin sisaren ja turvallisuus- ja tiedustelupalvelun varahenkilöstöpäällikön Asif Shawkatin vaimon Bouchra Al Assadin vaatimuksen hänen nimensä poistamisesta Syyriaan kohdistettavien rajoittavien toimenpiteiden luettelosta.
- Uutiset
2.9.2013 12.18
Prof. Martin Scheinin: Syyria – aseellinen väliintulo voisi ehkä sittenkin olla laillinen?Yhdysvallat näyttää olevan presidentti Barack Obaman johdolla menossa kohti asevoiman käyttöä Syyrian valtiojohtoa vastaan ilman Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston antamaa oikeutusta. Kansainvälinen yhteisö on jälleen kerran joutunut valitettavaan tilanteeseen, kun turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata eivät pysty sopimaan yhteisestä toimintalinjasta kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden takaamiseksi. On ilmeistä, että Syyria on presidentti Bashar al-Assadin johdolla syyllistynyt rikoksiin ihmisyyttä vastaan, muun muassa käyttäessään kemiallisia aseita omaa väestöään vastaan. Jotain pitäisi tehdä, mutta mitä, kenen ja miten, kysyy kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin Perustuslakiblogissa.
- Uutiset
21.1.2013 7.40
EU-parlamentin tammikuun 2013 täysistunto pähkinänkuoressaVuoden ensimmäisen täysistunnon aikana hyväksyttiin tiukemmat säännöt luottoluokituslaitoksille ja tuettiin EU:n suunnitelmia puuttua nuorisotyöttömyyteen. Kyproksen päättyneen puheenjohtajuuskauden saavutukset olivat esillä, ja istunnon aikana käytiin myös läpi Irlannin alkaneen kauden tavoitteita.
- Uutiset
23.8.2012 8.47
Venäjän ulkoministerin vierailulla puhuttivat viisumivapaus, taloudellinen yhteistyö ja kansalaisyhteiskunnan tilaEU:n ja Venäjän suhteet, kansalaisyhteiskunnan tila sekä Syyrian tilanne nousivat keskiöön, kun Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili 20. elokuuta Helsingissä. Suomen ja Venäjän välinen yhteistyö sujuu hyvin, mutta huolenaiheitakin on, ulkoasiainministeriöstä kerrotaan. - Uutiset
4.7.2012 13.49
Ulkomailta - Syyria: Human Rights Watch raportoi "kidutuksen saaristosta"Human Rights Watch julkaisi tiistaina 3.7. laajan raportin kidutuskeskuksista eri puolilla Syyriaa. HRW:n tietoon on tullut 27 kidutuskeskusta, mutta järjestö arvioi niiden todellisen määrän olevan paljon suurempi. Asiasta uutisoivat myös mm. BBC ja Helsingin Sanomat. - Uutiset
21.4.2012 8.30
EU-parlamentin huhtikuun 2012 täysistunto pähkinänkuoressaEU-parlamentti hyväksyi vuosittaisen ihmisoikeusraportin vuodelle 2010. Parlamentti näytti vihreää valoa matkustajarekisteritietojen luovuttamisesta Yhdysvalloille, mutta vastusti dieselin veroedun asteittaista poistamista. Lentoyhtiöiden henkilökunnan ja rajatyöntekijöiden sosiaaliturvan parannukset hyväksyttiin. Parlamentti keskusteli talouskriisin ja veropetoksien torjumisesta sekä Syyrian tilanteesta vaatien komissiolta esitystä, joka koskisi diktatuurien harjoittaman internetsensuurin valvontaa.
- Uutiset
6.3.2012 5.55
Eurooppa-neuvoston päätelmät 1-2. maaliskuuta 2012Eurooppa-neuvosto muun muassa myönsi Serbialle ehdokasmaan aseman sekä sopi, että neuvoston tulisi palata Bulgarian ja Romanian Schengen-alueeseen liittymistä koskevaan kysymykseen, jotta asiasta voidaan tehdä päätös syyskuussa.
- Uutiset
17.2.2012 16.05
EU-parlamentin helmikuun 2012 täysistunto pähkinänkuoressaStrasbourgin helmikuun istunnon esityslistalla olevia aiheita olivat eurobondit, ruoka-apu, kauppasopimus Marokon kanssa, europankkisiirrot ja näkövammaisten mahdollisuus saada käyttöönsä kirjoja. Italian pääministeri Mario Monti vieraili täysistunnossa, ja mepit keskustelivat Syyrian tilanteesta ja äänestivät Venäjän ja Unkarin tilannetta koskien.
- Uutiset
27.1.2012 10.26
HRW: Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa tarvitaan kansainvälisen yhteisön tukea arabikevään jälkeenkinHuman rights watch (HRW) on jälleen julkaissut vuosittaisen raporttinsa ihmisoikeuskäytännöistä maailmassa. Järjestön johtaja Kenneth Roth painottaa raportissa, että kansainvälisen yhteisön on tuettava Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maita niiden tiellä demokratiaan – silloinkin kun demokraattisesti valittu enemmistö on islamistinen.