-
Valtiot ja alueet
- Afganistan
- Alankomaat
- Alankomaiden Antillit
- Albania
- Algeria
- Andorra
- Anguilla
- Antigua ja Barbuda
- Arabiemiirikunnat
- Arabiemiraattien liitto
- Argentiina
- Arktinen alue
- Armenia
- Aruba
- Australia
- Azerbaidzan
- Bahama
- Bahrain
- Barbados
- Belgia
- Belize
- Bermuda
- Bosnia-Hertsegovina
- Botswana
- Brasilia
- Brittiläiset Neitsytsaaret
- Bulgaria
- Caymansaaret
- Chile
- Costa Rica
- Dominica
- Egypti
- Espanja
- Etelä-Afrikka
- Etelä-Korea
- Etelä-Sudan
- Filippiinit
- Georgia
- Ghana
- Grenada
- Guernsey
- Indonesia
- Intia
- Irak
- Iran
- Irlanti
- Islanti
- Iso-Britannia
- Israel
- Italia
- Itä-Eurooppa
- Itävalta
- Jamaika
- Japani
- Jersey
- Jordania
- Kanada
- Karjala
- Kazakstan
- Kenia
- Keski-Afrikan tasavalta
- Keski-Eurooppa
- Kiina
- Kirgisia
- Kolumbia
- Kongo
- Kosovo
- Kreikka
- Kroatia
- Kypros
- Laos
- Latvia
- Libanon
- Liberia
- Libya
- Liechtenstein
- Liettua
- Luxemburg
- Makedonia
- Malesia
- Malta
- Mansaari
- Marokko
- Mauritius
- Meksiko
- Moldova
- Monaco
- Montenegro
- Montserrat
- Myanmar
- Nepal
- Niger
- Norja
- Norsunluurannikko
- Pakistan
- Panama
- Pohjois-Irlanti
- Pohjoismaat
- Portugali
- Puola
- Ranska
- Romania
- Ruotsi
- Saint Lucia
- Saint Vincent ja Grenadiinit
- Saksa
- Sambia
- Samoa
- San Marino
- Saudi-Arabia
- Serbia
- Seychellit
- Sierra Leone
- Singapore
- Slovakia
- Slovenia
- Somalia
- Sri Lanka
- Sudan
- Suomi
- Sveitsi
- Syyria
- Tadžikistan
- Tansania
- Tanska
- Thaimaa
- Tsekki
- Tunisia
- Turkki
- Turkmenistan
- Turks- ja Caicossaaret
- Ukraina
- Unkari
- Uruguay
- Uusi Seelanti
- Uzbekistan
- Valko-Venäjä
- Vanuatu
- Venäjä
- Vietnam
- Viro
- Yhdysvallat
Serbia
- Uutiset
11.10.2019 7.00
Arabiemiirikunnat ja Marshallinsaaret poistettu yhteistyöhaluttomien lainkäyttöalueiden luettelosta - viisi maata täyttää sitoumuksetNeuvosto päätti torstaina (10.10.) poistaa Arabiemiirikunnat ja Marshallinsaaret veroasioissa yhteistyöhaluttomia lainkäyttöalueita koskevasta EU:n luettelosta. Se totesi myös, että Albania, Costa Rica, Mauritius, Serbia ja Sveitsi täyttävät kaikki veroyhteistyötä koskevat sitoumuksensa.
- Uutiset
20.1.2014 10.31
EU-parlamentin tammikuun 2014 täysistunto pähkinänkuoressaVuoden 2014 ensimmäisessä täysistunnossa keskusteltiin Kreikan alkaneen puheenjohtajuuskauden painopistealueista, hyväksyttiin uudet päästösäännöt pakettiautoille, äänestettiin julkisia hankintoja koskevien sääntöjen uudistamisesta ja päätettiin antaa itsensä työllistäville parempaa sosiaaliturvaa.
- Uutiset
29.11.2013 14.02
EU-tuomioistuin hylkäsi Jugoslavian konflikteihin liittyvän asiakirjapyynnönEU-tuomioistuin on hylännyt ranskalaisen henkilön vaatimuksen siitä, että Euroopan unionin neuvosto myöntäisi hänelle oikeuden tutustua kaikkiin 205:een selontekoon ja asiakirjoihin, jotka oli laadittu Euroopan yhteisön tarkkailijavaltuuskunnan toiminnan yhteydessä entisen Jugoslavian konfliktien aikana.
- Uutiset
3.4.2013 16.33
EIT: Perhe-elämän suojaa loukattiin sairaalassa kuolleen lapsen kadottuaSerbialaisen äidin perhe-elämän suojaa oli loukattu, kun hänen sairaalassa synnyttämänsä ja siellä parin päivän jälkeen kuolleen lapsen ruumista ei ollut luovutettu hänelle eikä kuolinsyytä ollut määritelty. EIS 8 artiklaa voitiin soveltaa vaikka EIS ei ollutkaan voimassa vielä lapsen katoamisaikana. - Uutiset
19.9.2012 11.14
EIT:n tehtäviin ei kuulu vertailla kansallisten tuomioistuinten ratkaisujaEIT:n 2. jaosto totesi päivärahojen vanhentumissääntöjen erilaista tulkintaa koskevassa serbialaisasiassa, ettei sen tehtäviin kuulunut vertailla kansallisten tuomioistuinten päätöksiä edes selvästi samanlaisissa oikeudenkäynneissä paitsi jos voitiin havaita ilmeistä mielivaltaa.
- Uutiset
24.5.2012 17.28
EIT: Ruotsiin saapunut romaniperhe voitiin karkottaa sen täysi-ikäistä lasta lukuun ottamatta Kosovoon tai SerbiaanEIT katsoi, ettei nelihenkisen perheen isän, äidin ja nuoremman pojan karkotus perustanut epäinhimillistä ja halventavaa kohtelua. Oleskelupien epääminen perheenjäseniltä ei rikkonut myöskään valittajien perhe-elämän suojaa. - Uutiset
18.5.2012 13.53
Jugoslavia-tuomioistuin: Mladicin oikeudenkäynti viivästyy syyttäjän virheen vuoksiSyyttäjä ei ollut saattanut puolustuksen tietoon tuhansia sivuja todistusaineistoa, jota se aikoi käyttää entisen serbikomentaja Ratko Mladicin oikeudenkäynnissä Jugoslavia-tuomioistuimessa (ICTY). Puolustus sanoi tarvitsevansa puoli vuotta todisteiden läpikäymiseen. Syyttäjä myönsi virheen, joka johtui ilmeisesti toimistotyöntekijän erehdyksestä, eikä vastustanut tuomareiden määräämää lykkäystä.
- Uutiset
17.10.2011 8.21
Komissio suosittaa liittymisneuvottelujen aloittamista Montenegron kanssa ja ehdokasmaan aseman myöntämistä SerbialleKomission mukaan laajentumisprosessi kannustaa uudistuksiin ja lisää Euroopan vakautta ja vaurautta.
- Uutiset
30.6.2011 8.53
EIT: Asianajajan 105 euron palkkiojuttu tuli tutkia EIT:ssa - vähäisyyskriteeri ei soveltunutEIT katsoi, että puolustajan palkkiosaatavaa koskeneesta serbialaisesta oikeudenkäynnistä tehty Strasbourgin valitus tuli ottaa tutkittavaksi. Puolustajan prosessuaaliseen asemaan läheisesti liittyvät kysymykset kuten palkkioiden maksaminen eivät olleet vähäpätöisiä eivätkä sellaisia, jotka eivät ansaitsisi tutkintaa. - Uutiset
28.2.2011 14.46
Jugoslavia-tuomioistuin: Serbian entiselle poliisipäällikölle pitkä vankeusrangaistusEntisen Jugoslavian alueen kansainvälinen rikostuomioistuin (ICTY) tuomitsi 23. helmikuuta 2011 entisen serbijohtajan Vlastimir Djordjevicin 27 vuoden vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi Djordjevicin syyllistyneen rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksiin Kosovossa vuonna 1999.
- Uutiset
10.11.2010 7.17
Komissio ehdottaa ehdokasmaan asemaa Montenegrolle ja suosittelee liittymisneuvottelujen aloittamista Montenegron ja Albanian kanssaKomissio ehdottaa ehdokasmaan asemaa Montenegrolle ja suosittelee liittymisneuvottelujen aloittamista Montenegron ja Albanian kanssa heti, kun maat ovat täyttäneet tietyt jäsenyyshakemuksia koskevissa lausunnoissa määritellyt ensisijaiset tavoitteet. Komissio vahvistaa, että Kroatia on edennyt liittymisvalmistelujensa päätösvaiheeseen.
- Uutiset
23.7.2010 11.40
Kansainväliseltä tuomioistuimelta vahva tuki Kosovon itsenäisyydelleKansainvälinen tuomioistuin (ICJ) antoi 22. heinäkuuta 2010 päätöksen, jonka mukaan Kosovon helmikuussa 2008 tekemä yksipuolinen itsenäisyysjulistus oli yleisen kansainvälisen oikeuden mukainen. Asia käsiteltiin tuomioistuimessa Serbian aloitteesta.
- Uutiset
25.3.2010 5.23
Vakuutusoikeus: Serbialaisella opiskelijalla ei ollut oikeutta saada opintotukea ulkomailla harjoitettaviin opintoihinA:lla Serbian kansalaisena ei opintotukilain 1 §:n 4 momentin mukaan ollut oikeutta saada opintotukea ulkomailla harjoitettaviin opintoihin. Koska A:n äiti oli Suomessa asuva Suomen kansalainen, työntekijöiden vapaasta liikkuvuudesta yhteisön alueella annetun asetuksen 1612/68 12 artiklaa ei voitu soveltaa A:n opintotukiasiaan. Opintotukilain 1 §:n 4 momentin soveltaminen ei myöskään loukannut A:n perusoikeuksia. - Uutiset
26.2.2007 16.10
ICJ: Serbia ei ole valtiona vastuussa Srebrenican kansanmurhastaYK:n kansainvälisen tuomioistuimen mukaan Serbia ei ole valtiona vastuussa kansanmurhasta Srebrenicassa 1995. Tuomioistuin totesi, että tuhansien Srebrenican muslimien tappaminen Bosnian sodassa oli kansanmurha. Oikeuden mukaan kansanmurhaa ei kuitenkaan voida lukea Serbian valtionelinten syyksi.