Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

19.6.2024 10.39 Hovioikeus: Elinkautiseen vankeuteen tuomittu voitiin päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun hän oli suorittanut elinkautista vankeusrangaistustaan noin 15 v. ja 5 kk.

Hakija oli yhdessä rikoskumppaninsa kanssa 6.2.2010 tappanut mieshenkilön. Uhrin tappaminen oli tapahtunut erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ottaen huomioon tekotapa, johon oli sisältynyt pään polkemista, iskuja veitsellä muun muassa rintakehään ja kaulaan, voimakkaita lyöntejä kasvoihin ja MDPV-huumausaineen väkisin pistämistä tappavalla annostuksella. Pahoinpitely oli kestänyt varsin pitkään. Uhri oli ollut häneen kohdistetun väkivallan kestäessä ainakin merkittävän osan ajasta puolustuskyvyttömänä lattialle voimakkaasti painettuna ja kiinnipidettynä. Uhrin perus- ja välitön kuolemansyy oli ollut useat kaulan syvät viiltohaavat. Hakija oli lisäksi osallistunut ruumiin paloitteluun ja hävittämiseen murhaa seuraavina päivinä. Hakija oli syyllistynyt elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtaneisiin rikoksiin ehdottoman vankeuden koeajalla ollessaan. (Vailla lainvoimaa 19.6.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.