Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Julkisoikeus

14.6.2024 10.10 Apulaisoikeusasiamies: Sateenkaarilipun esillä olo äänestystilassa ei vaikuttanut vaalivapauteen lainvastaisesti

Apulaisoikeusasiamies: Sateenkaarilipun esillä olo äänestystilassa ei vaikuttanut vaalivapauteen lainvastaisesti

Apulaisoikeusasiamies pitää kuitenkin äänestystilan sopivuutta arvioitaessa merkittävänä sen käyttötarkoitusta ja varustelua. Demokratian asianmukainen toteutuminen ja äänestysaktiivisuuden turvaaminen edellyttää saavutettavuuden ja esteettömyyden lisäksi sitä, että tila olisi mahdollisimman neutraali sekä aatteellisista ja kaupallisista kytkennöistä riippumaton. Ottaen huomioon aiemman ratkaisun sekä tässä uudessa ratkaisussa selostetut oikeusohjeet ja tuomioistuin- ja laillisuusvalvontakäytäntö, apulaisoikeusasiamies katsoi, että Helsingin kaupungin keskusvaalilautakunta ei ollut ylittänyt sille kuuluvaa harkintavaltaansa asiassa. Kantelu ei tämän vuoksi johtanut enempään.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.