Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

22.5.2024 11.33 Hallinto-oikeus määräsi rikoksista tuomitun oikeudenkäyntiavustajan (OTM) esiintymiskieltoon määräajaksi

Hallinto-oikeus totesi, että koska esiintymiskiellon tarkoituksena on oikeudenhoidon luotettavuuden turvaamisenkin näkökulmasta se, että epärehellisyyttä osoittavasta tai muutoin vakavasta rikoksesta tuomitut henkilöt eivät hoida avustajan tehtäviä, on esiintymiskiellon määrääminen perusteltua jo käräjäoikeuden antaman tuomion perusteella, vaikka käräjäoikeuden tuomioon on haettu muutosta hovioikeudelta. Hallinto-oikeus katsoi, että asiassa oli edellytykset määrätä avustajalle määräaikainen esiintymiskielto. (Vailla lainvoimaa 22.5.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.