Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

19.4.2024 15.05 Apulaisoikeusasiamies selvitti korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palveluiden saatavuutta

Apulaisoikeusasiamies selvitti korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palveluiden saatavuutta

Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan saapui keväällä 2022 lukuisia kanteluita, joissa arvosteltiin Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) ja Kansaneläkelaitoksen (Kela) menettelyä korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palveluiden järjestämisessä ja tuottamisessa. Kanteluiden mukaan opiskelijoiden tarpeiden mukaisia palveluita ei ole ollut saatavilla. Kanteluissa arvosteltiin yhteydensaantia YTHS:ään sekä hoitoonpääsyä yleislääkärin vastaanotolle, suun terveydenhuollon palveluihin tai mielenterveyspalveluihin. AOA otti asian selvitettäväksi kanteluissa esitetyn pohjalta omana aloitteena.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.