Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Julkisoikeus

12.4.2024 12.05 Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta äänesti: Veikkaus Oy:n rahapelien pelaamisen epääminen Ahvenenmaalla asuvalta hänen oleskellessaan Manner-Suomessa oli välitöntä syrjintää

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta äänesti: Veikkaus Oy:n rahapelien pelaamisen epääminen Ahvenenmaalla asuvalta hänen oleskellessaan Manner-Suomessa oli välitöntä syrjintää

Hakija katsoi tulleensa Suomen kansalaisena syrjityksi asuinpaikkansa perusteella, koska hän ei Ahvenanmaalla asuvana voinut pelata vastaajan rahapelejä Manner-Suomessa fyysisten kanavien, kuten esimerkiksi vastaajan palvelupisteiden, myymälöiden tai kioskien kautta. ​Asia ei siten koske internetin kautta pelattavia rahapelipalveluja.
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi, että hakijan asuinpaikka on henkilöön liittyvä syy ja että se voidaan rinnastaa yhdenvertaisuuslain 8 §:n 1 momentissa nimenomaisesti mainittuihin kiellettyihin syrjintäperusteisiin. (Vailla lainvoimaa 12.4.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.