Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

4.3.2024 14.32 Hovioikeus: Elinkautisvanki voitiin päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun rangaistusta tuli suoritetuksi noin 17 vuotta

Hovioikeus: Elinkautisvanki voitiin päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun rangaistusta tuli suoritetuksi noin 17 vuotta

Hakija oli 21.8.2007 yhdessä kolmen rikoskumppanin kanssa tappanut erityisen raa’alla ja julmalla tavalla kaksi sattumanvaraisesti valikoitunutta mieshenkilöä. Hakija ja rikoskumppanit olivat väkivalloin tunkeutuneet uhrien yhteiseen kotiin, jossa he olivat tappaneet uhrit lyömällä nyrkein, puukolla ja keittiöveitsellä sekä muilla asunnosta löytämillään astaloilla, potkimalla ja viiltämällä mattoveitsellä. Teot olivat kestäneet kaikkiaan ainakin puolitoista tuntia. Tekijät olivat välillä keskeyttäneet väkivallan ja poistuneet asunnosta, mutta palanneet sitten jatkamaan tekojaan. Oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa toisesta uhrista oli kirjattu 111 ja toisesta 61 erillistä ulkoista vammaa. (Vailla lainvoimaa 4.3.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.