Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

28.2.2024 11.15 Hallinto-oikeus: Kohtuulliset mukautukset yliopistossa

Hallinto-oikeus: Kohtuulliset mukautukset yliopistossa

1. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta oli, sikäli kun asiassa nyt oli kyse, katsonut Turun yliopiston syrjineen A:ta yhdenvertaisuuslain 8 §:n syrjinnän kiellon vastaisesti epäämällä häneltä kohtuullisen mukautuksen debattikurssilla kevätlukukaudella 2019. HAO kumosi yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan päätöksen valituksenalaisilta osin.
2. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta oli, sikäli kun asiasta nyt oli kyse, katsonut Turun yliopiston syrjineen A:ta yhdenvertaisuuslain 8 §:n syrjinnän kiellon vastaisesti epäämällä häneltä ajalta 20.5.–13.9.2020 kohtuulliset mukautukset koskien tulostuksen lisäkiintiötä. Yliopisto ei ollut toiminut kohtuullisessa ajassa, koska asiassa oli kulunut lähes neljä kuukautta ennen kuin kohtuullisena pidettävä mukautuskiintiö oli toteutettu. Yliopiston valitus hylättiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.