Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

28.2.2024 13.00 EUT: Velvollisuus palauttaa arvonlisävero ja maksaa arvonlisäveromäärälle korkoa

EUT: Velvollisuus palauttaa arvonlisävero ja maksaa arvonlisäveromäärälle korkoa

Unionin oikeutta on tulkittava siten, että siinä ei velvoiteta maksamaan verovelvolliselle korkoa sellaisen arvonlisäveromäärän maksamisesta lukien, jonka veroviranomaiset myöhemmin palauttavat, kun palautus johtuu osittain sen toteamisesta, ettei kyseinen verovelvollinen ole kirjanpidossaan tehtyjen virheiden vuoksi käyttänyt täysimääräisesti ostoihin sisältyvän arvonlisäveron vähennysoikeuttaan kyseisiltä vuosilta, ja osittain siitä, että mainitun verovelvollisen yleiskustannuksiin liittyvän vähennyskelpoisen arvonlisäveron laskentatapaa on muutettu taannehtivasti, kun laskentatapa oli laadittu verovelvollisen yksinomaisella vastuulla.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.