Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

28.2.2024 15.00 Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus myönsi pikavipeillä velkaantuneelle 31-vuotiaalle velkajärjestelyn - 10 a §

Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus myönsi pikavipeillä velkaantuneelle 31-vuotiaalle velkajärjestelyn - 10 a §

HO totesi, että hakijan toimet velkojen maksamiseksi puolsivat velkajärjestelyn myöntämistä. Lisäksi velkajärjestelyllä oli huomattava merkitys sekä hakijan taloudellisille että henkilökohtaisille olosuhteille, mutta vähäisempi hänen velkojilleen. Ottaen vielä huomioon, että velkaantumisesta kulunut aika tässä tapauksessa ei myöskään erityisesti puhunut velkajärjestelyä vastaan, HO päätyi kokonaisharkinnassa toisin kuin käräjäoikeus katsomaan, että asiassa oli VJL 10 a §:ssä tarkoitettuja painavia syitä myöntää hakijalle velkajärjestely esteestä huolimatta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.