Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

15.2.2024 15.35 Asianajajien valvontalautakunnan ratkaisuja muutoksenhausta

Asianajajien valvontalautakunnan ratkaisuja muutoksenhausta

Valvontalautakunnan kokouksissa käsiteltiin ennen vuodenvaihdetta useampia muutoksenhakuun ja asiakkaan tiedottamiseen liittyviä kanteluita, joiden ratkaisuissa valvontalautakunta korosti asianajajan velvollisuutta tiedottaa asiakastaan viipymättä asiassa saadusta ratkaisusta. Ratkaisukäytännössä riittävänä ei ole pidetty pelkästään päätöksen toimittamista, vaan päätös tulisi myös käydä asiakkaan kanssa läpi ennen muutoksenhaun päättymistä. Asiakkaan tehtävä on päättää siitä, haluaako hän käyttää valitusoikeuttaan, kertoo valvontayksikön päällikkö Britta Andersin. Valvontalautakunnan vuoden 2023 toimintakertomus tilastoineen julkaistaan kevään aikana. Valvontalautakunta ratkaisi viime vuonna ennätykselliset 699 asiaa – enemmän kuin koskaan aiemmin, Andersin sanoo.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.