Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

5.2.2024 11.30 Muistivääristymien mahdollisuus ja syyteoikeuden vanhentuminen: Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus hylkäsi syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Muistivääristymien mahdollisuus ja syyteoikeuden vanhentuminen: Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus hylkäsi syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

HO totesi, että aikavälillä 7.3.2002–8.4.2003 väitetyistä hyväksikäyttötapahtumista ei ollut esitetty asianomistajan kertomusta lukuun ottamatta muuta syytettä tukevaa näyttöä. Vaikka asianomistajan kertomusta tukevaa todistelua oli esitetty sanottua ajanjaksoa edeltävistä tapahtumista, asiassa perusteluissa mainitut seikat huomioon ottaen HO katsoi syytettä tukevaa näyttöä kokonaisuutena arvioituaan, että asianomistajan kertomus mahdollisista osateoista aikavälillä 7.3.2002–8.4.2003 oli jäänyt siinä määrin yksilöimättömäksi ja epävarmaksi, ettei sitä voitu pitää riittävänä näyttönä vastaajan syyllisyydestä. Syyteoikeus mahdollisista edellä sanottua vanhemmista teoista oli käsiteltävässä asiassa joka tapauksessa vanhentunut. Kun syyteoikeus oli vanhentunut, asiassa ei ollut tarvetta enemmälti arvioida vastaajan kertomusta. Syyte oli kokonaisuudessaan hylättävä. (Vailla lainvoimaa 5.2.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.