Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

5.12.2023 16.16 Hovioikeus hylkäsi elinkautiseen vankeuteen tuomitun "kirvesmurhaan" osallistuneen ehdonalaista vapauttamista koskevan hakemuksen

Hovioikeus hylkäsi elinkautiseen vankeuteen tuomitun

Ottaen huomioon mitä M:n riskistä syyllistyä uudelleen väkivaltarikokseen oli lausuttu ja se, että hän oli ollut sijoitettuna Riihimäen vankilaan 23.2.2022 alkaen laitosturvallisuusperusteisesti M:n syyllistyttyä edellisessä sijoituslaitoksessaan Sukevan vankilassa henkilökuntaan kohdistuneeseen laittomaan uhkaukseen sekä asiaa muutoin kokonaisuutena harkittuaan, katsoi hovioikeus, että tällä hetkellä oli ilmeinen vaaraa siitä, että M vapauduttuaan syyllistyisi henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaavaan rikoksen, mikä myös puhui M:n vapauttamista vastaan. Lisäksi M:n vapauttamista vastaan puhuivat hänen vankila-aikaisen käytöksensä pääosin päihteisiin liittyvät haasteet, jotka olivat johtaneet useisiin kurinpitorangaistuksiin ja positiivisiin päihdetuloksiin sekä päätöksessä todettuihin huumausaineiden käyttörikoksiin. Kaikkia vapauttamisharkinnassa vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena punnitessaan hovioikeus katsoi, että edellytykset M:n päästämiseksi ehdonalaiseen vapauteen eivät vielä täyttyneet. (Vailla lainvoimaa 5.12.2023)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.