Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

5.12.2023 10.30 Toimeentulotuen maksaminen virheellisesti vuokranantajalle - apulaisoikeusasiamies kiinnitti Kelan huomiota

AOA pyysi Kelaa ilmoittamaan, mihin toimenpiteisiin se ryhtyi kantelijalle myönnetyn toimeentulotuen ollessa edelleen maksamatta kantelijalle. Tuki oli maksettu toimeentulotukilain vastaisesti palvelun tuottajalle. Kela ilmoitti 30.8.2022 antaneensa kantelijalle tarkistuspäätöksen ja maksaneensa myönnetyn toimeentulotuen kantelijan tilille. Kela totesi myös, että toimeentulotuen etuuskäsittelijöille oli korostettu huolellisuuden merkitystä päätöksen valmistelussa ja kehotettu kiinnittämään huomiota siihen, että tuki maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille, ellei tästä ole erityistä syytä poiketa. Kelan nyt antamasta selvityksestä ilmeni, että kantelijalle elokuulle 2022 myönnetty toimeentulotuki 37,78 euroa oli edelleen maksamatta kantelijan tilille.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.