Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

2.10.2023 11.30 Hovioikeus: Käräjäoikeuden ei olisi tullut ratkaista lapsen huoltoriitaa yksin äidin poissaolon perusteella

Hovioikeus: Käräjäoikeuden ei olisi tullut ratkaista lapsen huoltoriitaa yksin äidin poissaolon perusteella

KO:n ei olisi tullut ratkaista asiaa yksin äidin poissaolon perusteella isän vaatimusten mukaisesti arvioimatta asiaa aineellisesti ja perustamatta ratkaisuaan asiassa vedottuihin seikkoihin ja esitettyyn todisteluun. KO oli asiassa todetuin tavoin menetellyt virheellisesti. Virheellisen menettelyn vuoksi asiaa ei ollut KO:ssa asianmukaisesti tutkittu. Kun otettiin huomioon HO:n asema muutoksenhakutuomioistuimena ja asianosaisten muutoksenhakuoikeuden turvaaminen, HO ei ottanut asiaa enemmälti ratkaistavakseen. Asia oli palautettava KO:een. (Vailla lainvoimaa 2.10.2023)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.