Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

25.9.2023 9.09 Oikeusasiamies hätäpaikannusasiassa: Poliisin menettely sosiaaliviranomaisen virka-apupyyntöihin vastaamisessa ja esitutkinnassa

Oikeusasiamies hätäpaikannusasiassa: Poliisin menettely sosiaaliviranomaisen virka-apupyyntöihin vastaamisessa ja esitutkinnassa

Oikeusasiamies katsoi, että poliisi oli molemmissa kantelunalaisissa tapauksissa toiminut sille kuuluvan harkintavallan rajoissa päättäessään olla antamatta hätäpaikannusta koskevaa virka-apua.
Kantelusta ja selvityksestä ilmeni, että asianomistaja oli menehtynyt. Häntä ei ollut ehditty kuulla tutkittavana olevaan rikokseen. Oikeusasiamies kiinnitti tutkintavastuussa olleen Helsingin poliisilaitoksen huomiota siihen, että lapsiin kohdistuneiden rikosten esitutkintojen asianmukaisen ripeä toimittaminen turvataan.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.