Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Avoin
Tätä uutista voi jakaa vapaasti. Muistathan mainita lähteen edilex.fi.

6.6.2023 11.50 Edilexin uusi toimitusneuvosto aloitti toimintansa

Edilexin uusi toimitusneuvosto aloitti toimintansa

Edilex on saanut uuden monipuolisen toimitusneuvoston, joka koostuu Suomen johtavista asiantuntijoista eri oikeudenaloilta ja eri yliopistoista. Toimitusneuvoston tehtävänä on olla kehittämässä Edilexin artikkelien julkaisulinjaa ja palvelun ominaisuuksia. Edilexin uusi toimitusneuvosto on aloittanut toimikautensa toukokuussa 2023.

Toimitusneuvostolla on jatkossa keskeinen rooli Edilexissä julkaistavien artikkelien julkaisulinjan kehittämisessä. Toimitusneuvosto keskittyy palvelussa julkaistavan materiaalin akateemisen laadun ylläpitämiseen ja parantamiseen sekä Edilexin ominaisuuksien kehittämiseen. Edilexissä julkaistaan monipuolisesti juridisia artikkeleita, lehtiä ja lyhyempiä kirjoituksia.

Monipuolinen joukko asiantuntijoita

Toimitusneuvoston puheenjohtajana toimii Asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobsson ja sihteerinä Edilexin päätoimittaja Altti Mieho. 

Jäseniä ovat urheiluoikeuden professori Antti Aine ja oikeussosiologian professori Anne Alvesalo-Kuusi Turun yliopistosta, Krogeruksen Knowledge Manager Sami Järvinen, hyvinvointioikeuden professori Kirsi-Maria Halonen Lapin yliopistosta, tekoälyn yhteiskunnallis-oikeudelliset vaikutuksiin erikoistunut apulaisprofessori Riikka Koulu ja rikosoikeuden professori Sakari Melander Helsingin yliopistosta sekä vanhuusoikeuden professori Anna Mäki-Petäjä-Leinonen Itä-Suomen yliopistosta.

Toimitusneuvoston muodostamisessa on kiinnitetty huomiota siihen, että kokoonpano edustaa Suomen oikeustieteellisiä tiedekuntia ja on taustaltaan monipuolinen. Kokoonpanossa on myös osaamista Edilexin aiemmasta kehittämisestä. 

Edilex uudelle tasolle

– Asiantunteva  ja korkeatasoinen toimitusneuvosto antaa meille loistavan mahdollisuuden viedä Edilex palveluna uudelle tasolle ja olla nykyistä merkittävämpi toimija ja julkaisija kotimaisessa juridisessa keskustelussa. Odotan innolla yhteistyön tuloksia, kommentoi Edilexin päätoimittaja Altti Mieho.

Myös toimitusneuvoston puheenjohtaja Niko Jakobsson toteaa, että toimitusneuvoston monipuolinen kokemus ja laaja-alainen osaaminen mahdollistaa Edilexin sisällöllisen kehittämisen ja tarjoaa varmasti tukea myös palvelun tekniseen kehittämiseen. 

– Olen erittäin iloinen toimitusneuvoston jäsenten osoittamasta sitoutuneisuudesta ja jo nyt esitetyistä näkökulmista palvelun kehittämiseksi ja käyttökokemuksen parantamiseksi, Jakonbsson sanoo.

Artikkeli on julkaistu alun perin Edita Lakitiedon verkkosivuilla 5.6.2023 • Anniina Nirhamo

Toimittaja: Jukka Savolainen, Edilex-toimitus (jukka.savolainen@edita.fi)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.