Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

25.4.2023 11.00 Hallinto-oikeus: Poliisilaitos oli voinut peruuttaa rikoksiin syyllistyneen järjestyksenvalvojaksi hyväksymisen

Hallinto-oikeus: Poliisilaitos oli voinut peruuttaa rikoksiin syyllistyneen järjestyksenvalvojaksi hyväksymisen

Kun otettiin huomioon erityisesti KO:n tuomiosta ilmenevä pahoinpitelyteon laatu, poliisilaitos oli voinut katsoa, että edellä mainittu teko osoitti valittajan olevan sopimaton järjestyksenvalvojan tehtävään. Myös muut valittajan syyksi luetut rikokset kokonaisuutena arvioiden osoittivat sopimattomuutta järjestyksenvalvojaksi. Sillä seikalla, että rikokset eivät olleet tapahtuneet valittajan toimiessa järjestyksenvalvojan tehtävissä, ei ollut asian arvioinnissa ratkaisevaa merkitystä. Järjestyksenvalvojan työ ei saadun selvityksen perusteella ollut valittajan päätoiminen ammatti. Kun otettiin huomioon peruuttamisen perusteena olevien tekojen, erityisesti pahoinpitelyrikoksen vakavuus, hyväksymisen peruuttamista ei voitu pitää kohtuuttomana. Poliisilaitoksen päätöstä ei ollut siten syytä muuttaa. (Ei lainvoim. 25.4.2023)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.