Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

4.4.2023 13.00 Keskusverolautakunta: Yhtiöllä oli oikeus vähentää liiketoiminnan valmistelukulujen arvonlisävero siltä osin kuin hankitut palvelut oli otettu vähennykseen oikeuttavan arvonlisäverollisen vuokraustoiminnan käyttöön

A Oy:llä oli oikeus tehdä AVL 112 §:n 2 ja 4 momenttien mukainen niin sanottu alkuvarastovähennys hankituista asiantuntijapalveluista, kun se merkittiin verovelvolliseksi kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta. Hankituilla palveluilla oli katsottava olevan suora ja välitön yhteys A Oy:n koko vuokraustoimintaan, joka oli muutamaa yksittäistä vuokrasopimusta lukuun ottamatta arvonlisäverollista. A Oy:llä oli oikeus vähentää AVL 117 §:n mukaisesti kulujen arvonlisävero siltä osin kuin hankitut palvelut oli otettu vähennykseen oikeuttavan arvonlisäverollisen vuokraustoiminnan käyttöön. (Ei lainvoim. 4.4.2023)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.