Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Julkisoikeus

30.3.2023 8.22 Komissio ehdottaa avoimuuden lisäämistä ja byrokratian vähentämistä parantaakseen yritysten toimintaympäristöä EU:ssa

Komissio ehdottaa avoimuuden lisäämistä ja byrokratian vähentämistä parantaakseen yritysten toimintaympäristöä EU:ssa

Euroopan komissio on hyväksyi 29.3.2023 ehdotuksen direktiiviksi, jolla autetaan yrityksiä lisäämään digitaalisten välineiden ja prosessien käyttöä EU:n yhtiöoikeuden alalla. Ehdotetulla direktiivillä on tarkoitus helpottaa yritysten rajatylittävää toimintaa ja parantaa yritystoiminnan avoimuutta ja luottamusta siihen lisäämällä yrityksistä EU:n tasolla julkisesti saatavilla olevaa tietoa. Lisäksi sillä on tarkoitus vähentää yritysten rajat ylittävään toimintaan liittyvää byrokratiaa ottamalla käyttöön EU:n yhtiötodistus, jolla toteutetaan yhden kerran periaate. Yritysten hallintokustannuksia voidaan näin leikata vuosittain noin 437 miljoonaa euroa. Ehdotuksella edistetään myös sisämarkkinoiden digitalisaatiota ja autetaan yrityksiä, erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, harjoittamaan liiketoimintaa EU:ssa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.