Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

23.3.2023 12.52 KHO:n presidentin Kari Kuusiniemen puhe hallintotuomioistuinpäivässä: Suomalaisen oikeusvaltion käytännön ongelmat näkyvät arjessa

Oikeudenkäyntien kesto on tunnistettu suomalaisen oikeusvaltion keskeiseksi ongelmakohdaksi. On oikeusvaltion etu, että tuomioistuimet pystyvät ratkaisemaan asiat kohtuullisessa ajassa oikeudenmukaisessa oikeudenkäynnissä hyvin perustelluin päätöksin. Jo kahdettakymmenettä kertaa järjestettävän hallintotuomioistuinpäivän 23.3.2023 avannut korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi käsittelee puheessaan oikeusvaltion käytännön ongelmia. Osa ongelmista on selkeästi tunnistettavissa, mutta osa niistä perustuu sitkeisiin mielikuviin.  

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.