Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Ympäristö

6.2.2023 12.40 Sitra: Entä jos talotekniikan, sähköautojen latauksen ja energiahintojen datan voisi kytkeä yhteen asuinalueella?

Sitra: Entä jos talotekniikan, sähköautojen latauksen ja energiahintojen datan voisi kytkeä yhteen asuinalueella?

Datasta saatava hyöty kasvaa, kun organisaatiot jakavat ja hyödyntävät dataa yhdessä. Sitra rahoittaa pilottia, jossa tutkitaan dataa koskevan verkostomaisen yhteistyön hyötyjä rakennusten energiaoptimoinnin tehostamisessa. Kaikkia käytössä olevia datavarantoja ei vielä täysin tunneta ja hankkeessa varantoja selvitetään tarkemmin. Nämä voivat olla esimerkiksi rakennusten rekisteritietoja (kuten energia- ja isännöitsijätodistukset), alueiden ja rakennusten suunnitelma- ja mallinnustietoja, talotekniikan järjestelmien tuottamia tietoja esimerkiksi lämmöstä, vedestä, ilmasta tai valaistuksen ohjauksesta tai sähköautojen latausjärjestelmän tuottamia tietoja. Myös reaaliaikaista tietoa energiamarkkinahinnoista ja niiden ennusteesta voidaan hyödyntää. 

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.