Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

3.2.2023 14.00 Kynäpistooli putosi lattialle ja aiheutti kuoleman – hovioikeudenkin mukaan kyseessä oli muun muassa törkeä kuolemantuottamus; rangaistusta kuitenkin alennettiin

Asiassa oli riidatonta, että K oli laittanut ladattuna olleen omatekoisen kynäpistoolin takkinsa taskuun, josta se oli pudonnut lattialle. Kynäpistooli oli lauennut ja aseessa ollut patruuna oli osunut P:n päähän aiheuttaen syytteen teonkuvauksessa tarkemmin kerrotuin tavoin P:n kuoleman. Hovioikeudessa kysymys oli siitä, oliko P:n kuolema aiheutunut tapaturmasta vai K:n huolimattomuudesta tai törkeästä huolimattomuudesta. Tarkemmin kysymys oli siitä, oliko K tiennyt tai olisiko hänen pitänyt tietää, että aseessa oli ollut patruuna, ja mikä merkitys tuottamusarvostelussa mahdolliselle tietämättömyydelle oli annettava. Kysymys oli lisäksi rangaistuksen mittaamisesta. (Vailla lainvoimaa 3.2.2023)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.