Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Julkisoikeus

23.12.2022 16.00 Hallinto-oikeus: Syrjintää koskeva valitus KHO:n ja KKO:n tilojen esteettömyydestä ja oikeudenkäynnin viivästymistä koskeva hyvitysvaatimus

Hallinto-oikeus: Syrjintää koskeva valitus KHO:n ja KKO:n tilojen esteettömyydestä ja oikeudenkäynnin viivästymistä koskeva hyvitysvaatimus

Valittajan mukaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan arvio oli virheellinen. Korkein hallinto-oikeus ja korkein oikeus ovat syrjineet valittajaa vammaisuuden vuoksi. Valittaja ei voinut vammaisuutensa vuoksi osallistua tilaisuuksiin. Korkeimman hallinto-oikeuden tiloissa ei ollut soveltuvaa hissiä eikä esteetöntä wc:tä. Korkeimman oikeuden tila ei ollut esteetön. Kyseessä on tyypillinen esimerkki vammaisen henkilön syrjinnästä. Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset.
Hallinto-oikeus katsoi, että viivästyshyvityksen määrää tuli päätöksessä mainitut seikat huomioon ottaen alentaa hyvityslain 6 §:n 2 momentin nojalla. Päätöksessä todetun perusteella valittajan oli katsottava olevan oikeutettu yhteensä 1.000 euron viivästyshyvitykseen. (Vailla lainvoimaa 23.12.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.