Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

8.12.2022 14.40 (päivitetty 15.12.2022 10.57) Velallisen suojaosuus nousee ja vapaakuukaudet lisääntyvät vuonna 2023

Ulosottolainsäädäntö uudistuu ensi vuonna, kun velallisen suojaosuutta korotetaan vuoden ajaksi takuueläkkeen tasolle. Lisäksi velalliselle annettavien vapaakuukausien määrä kasvaa. Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa lait huomenna perjantaina.
– Ulosoton uudistukset tuovat helpotusta ulosottovelallisille. Suojaosuuden korottaminen ja vapaakuukausien lisääminen vahvistavat velallisten ostovoimaa, kun velallisten käyttöön jäävien tulojen määrää kasvaa. Olen iloinen, että olemme tällä hallituskaudella voineet tehdä konkreettisia uudistuksia ylivelkaantumisen torjumiseksi ja taloudellisissa vaikeuksissa olevien kansalaisten ja yritysten auttamiseksi, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo. 

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.