Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

23.11.2022 11.10 KHO: Kaupunki ei täyttänyt viranhaltijalain 35 §:n 4 momentin mukaista velvollisuuttaan selvittää, olisiko hoivakodissa perushoitajana työskenelleen viranhaltijan irtisanominen työkyvyn vähentymisen vuoksi voitu välttää sijoittamalla hänet muuhun palvelussuhteeseen (ään.)

KHO: Kaupunki ei täyttänyt viranhaltijalain 35 §:n 4 momentin mukaista velvollisuuttaan selvittää,  olisiko hoivakodissa perushoitajana työskenelleen viranhaltijan irtisanominen työkyvyn vähentymisen vuoksi voitu välttää sijoittamalla hänet muuhun palvelussuhteeseen (ään.)

KHO katsoi, että A:n työkyvystä ja koulunkäynninohjaajan tehtävistä saadun selvityksen perusteella ei ollut voitu pitää ilmeisenä, ettei A jäljellä olevan työkykynsä puitteissa olisi kyennyt selviytymään koulunkäynninohjaajan työstä. Hänen kykyään näihin tehtäviin ei kuitenkaan ollut selvitetty esimerkiksi työkokeilulla tai muulla asian selvittämiseen soveltuvalla tavalla. Kun lisäksi otettiin huomioon, että A oli irtisanomiseen liittyvässä kuulemistilaisuudessa ilmaissut kiinnostuksensa avoinna olleisiin koulunkäynninohjaajan tehtäviin sekä hänen vuodesta 1987 jatkunut työskentelynsä kaupungin palveluksessa, Y:n kaupungin ei voitu katsoa täyttäneen viranhaltijalain 35 §:n 4 momentin mukaista velvollisuuttaan selvittää, olisiko A ollut sijoitettavissa muuhun kaupungin virka- tai työsuhteeseen irtisanomisen sijasta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.