Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

16.11.2022 16.00 Hallinto-oikeus: HUS-kuntayhtymä oli voinut olla luovuttamatta poliisilaitokselle tietoa siitä, oliko tietopyynnössä mainittu kadonneeksi ilmoitettu henkilö sairaalassa vai ei (ään.)

Hallinto-oikeus: HUS-kuntayhtymä oli voinut olla luovuttamatta poliisilaitokselle tietoa siitä, oliko tietopyynnössä mainittu kadonneeksi ilmoitettu henkilö sairaalassa vai ei (ään.)

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario oli HUS-kuntayhtymälle osoittamassaan tietopyynnössä pyytänyt ajalta 1.11.–27.11.2020 tietoa siitä, oliko tietopyynnössä mainittu kadonneeksi ilmoitettu henkilö sairaalassa tai sairaalahoidossa, jotta vältyttiin turhilta etsinnöiltä henkilön olinpaikan selvittämiseksi. Erään vanhuspalveluyksikön työntekijä ei ollut tavoittanut tiettyä 1940-luvulla syntynyttä muistisairasta yksin asuvaa asiakastaan. Asiakkaan läheiset eivät olleet saaneet tähän yhteyttä kuukauteen, asiakkaan puhelinnumero ei vastannut eikä asiakkaan omaisiin saatu yhteyttä. Asiakirjassa esitetyn mukaan oli syytä olla huolissaan kyseisen henkilön olinpaikasta, tilasta ja tilanteesta. Tietopyyntö perustui poliisilain 4 luvun 2 §:ään. (Ei lainvoim. 16.11.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.