Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

5.10.2022 12.00 Lastensuojelun menettely sijoitetun lapsen kielellisten oikeuksien edistämisessä ja perheen jälleenyhdistämisen suunnittelussa - apulaisoikeusasiamieheltä huomautus ja hyvitysesitys

AOA katsoi, että Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan ja sen alaisen lastensuojelun (viranhaltijoiden) laiminlyönnit erityisesti lapsen kielellisten oikeuksien turvaamisessa ja perheen jälleenyhdistämisen suunnittelussa sekä laiminlyönnit yhteydenpitoa koskevassa päätöksenteossa olivat vakavasti vaarantaneet kantelijoiden ja heidän lapsensa laissa säädettyjen oikeuksien toteutumista. AOA piti tarpeellisena esittää, että lapsen ja hänen vanhempiensa perusoikeuksien toteuttamisesta vastuussa ollut Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala harkitsee, miten se voi hyvittää kantelijoille ja heidän lapselleen heidän perusoikeuksiensa loukkaukset (viitaten erityisesti kohtiin 3.2, 3.3 ja 3.5).

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.