Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

4.10.2022 15.00 Työtuomioistuin: Varallaolokorvaus ei tullut maksettavaksi konepäällikölle aluksen huoltoseisokin ajalta

Työtuomioistuin: Varallaolokorvaus ei tullut maksettavaksi konepäällikölle aluksen huoltoseisokin ajalta

Suomen Konepäällystöliitton kanteessa vaadittiin vahvistettavaksi, että konepäälliköitä koskevan työehtosopimuksen nojalla konepäällikkö on oikeutettu varallaolokorvaukseen, kun työnantaja määrää konepäällikön varallaoloon huoltoseisontapäiviksi aluksen ollessa satamassa. Työtuomioistuin katsoi asiassa esitetyn näytön puoltavan riidanalaisen työehtosopimusmääräyksen tulkintaa, jonka mukaan varallaolokorvaus ei tullut maksettavaksi konepäällikölle huoltoseisokin ajalta. Asiassa katsottiin myös jääneen näyttämättä, että työnantaja olisi riidan kohteena olevassa tapauksessa määrännyt konepäällikön olemaan varalla. Kanne hylättiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.