Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

30.9.2022 15.37 Etu- että sukunimi eivät vaihtuneetkaan samanaikaisesti - apulaisoikeusasiamies otti kantaa nimenmuutoksen käsittelyyn Digi- ja väestötietovirastossa

Kantelija oli hakenut marraskuussa sekä etu- että sukunimensä muuttamista kuvitellen, että nimet vaihtuvat samanaikaisesti. Kantelijan etunimi oli muuttunut heti joulukuussa. Huhtikuussa kantelija oli saanut ilmoituksen, jonka mukaan hänen hakemuksensa oli sukunimen osalta siirretty nimilautakuntaan, jossa käsittely voi kestää puoli vuotta, ja jonka jälkeen se siirretään takaisin Digi- ja väestötietovirastoon. Kantelija totesi tilanteen olleen jo yli puoli vuotta siis sellainen, että kaikki hänen henkilöpaperinsa ovat väärällä nimellä. Hän ei voi niitä myöskään uusia, koska tiedossa ei ole, milloin nimi taas muuttuu. Tilanne hankaloitti kantelijan jokapäiväistä elämää. AOA saattoi asiassa (kohdassa 3.3) esittämänsä käsityksen Digi- ja väestötietoviraston menettelystä viraston tietoon. Nimilautakunnan osalta kantelu ei antanut aihetta AOA:n toimenpiteisiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.