Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

28.9.2022 14.31 Hallinto-oikeus: Helsingin kaupunki käsitteli tukihenkilöiksi hakevien henkilöiden henkilötietoja laajemmin kuin käsittelyn oikeusperusteet sallivat (ään.)

Hallinto-oikeus: Helsingin kaupunki käsitteli tukihenkilöiksi hakevien henkilöiden henkilötietoja laajemmin kuin käsittelyn oikeusperusteet sallivat (ään.)

Helsingin kaupunki oli käsitellyt tukihenkilöiksi hakevien henkilöiden henkilötietoja laajemmin kuin käsittelyn oikeusperusteet (laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostausta selvittämisestä sekä sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain 20 §) sallivat. Käsittelyn oli näin ollen katsottava rikkoneen tietosuoja-asetuksen 6 artiklaa. Koska kyse oli ainakin osin ollut myös 10 artiklassa tarkoitetuista tiedoista, oli Helsingin kaupungin katsottava rikkoneen myös 10 artiklaa käsitellessään tällaisia tietoja laajemmin kuin kansallisessa lainsäädännössä on sallittu. (Ei lainvoim. 28.9.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.