Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

29.9.2022 8.00 Eduskunnan kirjaston tietopaketti yhdenvertaisuuslain osittaisuudistuksesta

Eduskunnan kirjaston tietopaketti yhdenvertaisuuslain osittaisuudistuksesta

Hallitus antoi 19.9.2022 eduskunnalle esityksen yhdenvertaisuuslain muuttamisesta. Uudistuksen tavoitteena on nykyistä selkeämpi ja toimivampi lainsäädäntö, joka edistäisi ihmisten yhdenvertaisuutta ja ehkäisisi syrjintää yhteiskunnan eri osa-alueilla. Vuonna 2015 voimaan tulleeseen yhdenvertaisuuslakiin esitetään useita muutoksia. Esityksen mukaan yhdenvertaisuuslain yhdenvertaisuussuunnittelu ja yhdenvertaisuuden edistäminen koskisivat jatkossa myös varhaiskasvatuksen järjestäjiä ja palveluntuottajia. Esityksessä häirinnän määritelmää esitetään muutettavan siten, että häirintä voi kohdistua yksilön lisäksi ihmisryhmään. Asia voitaisiin viedä käsiteltäväksi yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan ilman, että asiassa on nimetty uhri.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.