Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

23.9.2022 11.30 Syyttäjää uhkaillut tehosti uhkaustaan kurkunleikkauseleellä - menettely täytti virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen

Syyttäjää uhkaillut tehosti uhkaustaan kurkunleikkauseleellä - menettely täytti virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen

Vastaaja oli uhannut käyttää väkivaltaa syyttäjää kohtaan tämän suorittaman julkisen vallan käyttöä sisältäneen virkatoimen vuoksi. Syyttäjä oli käsitellyt syyttäjänä rikosasiaa KO:n istunnossa, jossa vastaaja oli ollut vastaajana. Vastaaja oli ensin sanallisesti ilmaissut haluavansa tapella syyttäjän kanssa ja tämän jälkeen tehnyt tälle ns. kurkunleikkauseleen. Kohtuullinen ja oikeudenmukainen seuraamus vastaajan syyksiluetusta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta oli lähtökohtaisesti 6 kuukautta vankeutta. (Vailla lainvoimaa 23.9.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.